A A A K K K
людям з порушенням зору
Орган місцевого самоврядування відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2021 16:57
Кількість переглядів: 155

З метою збереження національної пам'яті, формування патріотичних почуттів дітей та учнівської молоді Малинівської громади у приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля» відбувся виховний захід до Дня пам'яті жертв Голокосту.

27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом з усією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ? однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя.

Ми з вами та наші діти повинні пам'ятати про ту страшну трагедію, яка вплинула на долю цілого народу.

Гортаючи страшні сторінки історії, учні ознайомилися з поняттями «голокост», «антисемітизм» та історією гоніння єврейського народу. Згадали про Дробидський Яр, у якому в часи німецької окупації Харкова були розстріляні понад 10 тисяч людей… Через жахи гетто і нацистських таборів смерті пройшла безкінечна кількість чоловіків, жінок та дітей…

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про загиблих євреїв, ромів і представників інших меншин, які під час Другої світової війни віддали життя за свою національність.

Після виховної частини учні переглянули кінокартину засновану на реальних подіях тих страшних часів під назвою «Собібор».

Захід відбувся з дотриманням карантинних вимог.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень