A A A K K K
людям з порушенням зору
Орган місцевого самоврядування відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Літературний вечір "Стояла я і слухала весну"

Дата: 25.02.2021 16:15
Кількість переглядів: 244

Сьогодні, у приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля» відбувся захід до 150-річчя від Дня народження Лесі Українки «Стояла я і слухала весну». Лекцію про поетесу, яка своєю величною постаттю і видатною роллю в нашій культурі свідчить про її надзвичайно високий рівень, прочитали учні КЗ «Малинівький ліцей №1». Дівчата підкреслили у своїх словах про необхідність для кожного з нас наблизити до себе Лесю Українку, яку, нібито, знаємо зі школи, але, яка настільки глибока і неосяжна, що до неї можна йти все життя. Відкрити наново геніальну поетесу може кожен - досить взяти до рук томик поезій, прочитати драматичні поеми, в яких образи чужих культур і народів розкривають "образи рідної неволі". Поетка-борець, що понад усе ставила свободу свого народу і кожної людини, авторка ніжних інтимних поезій, що вилила в них слова свого зболеного серця, Леся Українка заслуговує, щоб ми її читали, знали, пропагували!

Слова Поетеси звучали у цей день з уст багатьох учнів громади.

За підсумками літературного конкурсу, журі визначило переможців:

за найкраще виконання вірша I місце отримала Ярова Вікторія;

за чуттєве виконання вірша II місце розділили між собою Дуднікова Алиіна та Кучеренко Ілля;

за душевне виконання вірша III місце отримав Чемшит Артем.

Хочеться вірити, що ім'я поетеси та її творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших дітей. Тож ми вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо вам нових перемог та творчого злету!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень