A A A K K K
людям з порушенням зору
Орган місцевого самоврядування відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Святкування Масляної

Дата: 15.03.2021 16:12
Кількість переглядів: 196

 

Масляна – одне з найстаріших слов’янських свят. І це не лише смачні млинці та вареники в сметані до яких ми так звикли у тиждень перед початком Великого посту. Проводи зими та зустріч довгоочікуваної весни має велике символічне значення для українського народу з глибоким історичним корінням та традиціями.

Ці святкування символізують не лише пробудженння природи після зимової сплячки, а й духовне пробудження людини.

Не оминуло святкування Масляної і Малинівську громаду. 

Два дні гостей та мешканців Малинівки й Мосьпанове тішила весела, емоційна, насичена українськими піснями, іграми та танцями програма і розваги від Молодіжної ради.

На святі усі пригощалися запашними млинцями, гарячим чаєм, смачними варениками та кашею. На площах працювали святкові ярмарки. Святкові костюми, дзвінкі пісні та хороший настрій стали кращими атрибутами артистів, котрі так яскраво демонстрували вміння доносити до людей хороший настрій та позитив.

А гостей зазивали на святкування веселі скоморохи, які пригощали усіх смачними бубликами та цукерками.

Особливим сюрпризом для мешканців селища Малинівка став подарунок від Народного депутата України Дмитра Шенцева – виступ циганського колективу «Черний жемчуг». А мосьпанівців підбадьорив українськими піснями народний-фольклорний колектив «Малинова криниця».

Проводжали Масляну гучними піснями. Кожен хотів доторкнутися до неї та сфотографуватись. Адже той, хто торкнеться Масляної цілий рік матиме достаток і благополуччя. А щоб весна прийшла з теплом, добром та Божою Благодаттю за давнім звичаєм підносили жертву, спаливши Масляну, а з нею всі негаразди, біль, горе та розчарування. В цей день просили пробачення один в одного за свої навмисні і ненавмисні думки та вчинки.

А допоможе всім очиститись від усього негативного Пасхальний піст. То ж нехай в святому вогні Масляної згорять всі наші біди і негаразди, а тепло вогню подарує нам віру в завтрашній день.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень