A A A K K K
людям з порушенням зору
Орган місцевого самоврядування відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Шкільний день ненасилля та миру

Дата: 29.03.2021 09:32
Кількість переглядів: 201

30 березня проводиться Шкільний день ненасилля та миру. 

Жодна дитина не повинна боятися ходити до школи!

Будь-яка форма насильства, пов’язаного зі школою, порушує право на освіту, здоров’я та добробут. Незважаючи на підвищений рівень обізнаності та обговорення питання булінгу на державному рівні протягом останніх років, проблема залишається досить розповсюдженою в усьому світі і впливає на життя та майбутнє мільйонів дітей та підлітків.

Хлопчики та дівчатка по-різному переживають шкільне насильство та залякування. Хлопчики частіше беруть участь у фізичних бійках та зазнають фізичних нападів, ніж дівчата. Серед дівчат частіше зустрічаються психологічні знущання. Хоча знущання між дітьми в міру дорослішання зменшується, старші учні, як правило, більше схильні до ризику кібер-залякування, ніж молодші школярі.

Інші фактори також пов’язані зі статтю та роблять одних дітей більш вразливими, ніж інших, до булінгу. До них належать зовнішній вигляд, раса, національність та колір шкіри. Діти з бідних сімей, діти-мігранти та діти, які вважаються гендерно-неконформними, включаючи представників нетрадиційної орієнтації, більше схильні до шкільного насильства та знущань, ніж ті, хто відповідає традиційним гендерним нормам.

Не можна ігнорувати наслідки знущань та насильства, пов’язаних зі школою. Дослідження показують, що діти, над якими часто знущаються, втричі частіше почуваються чужими у своїй школі і вдвічі частіше пропускають заняття, ніж їхні однолітки, які не зазнають знущань. Вони також частіше не можуть спати вночі та думають про самогубство.

Залякування також впливає на результати навчання учнів і підвищує ймовірність припинити навчання після завершення середньої школи.

Нам потрібно співпрацювати над вирішенням основних причин насильства, пов’язаного зі школою, та виховання культури поваги до прав учнів та «політики абсолютної нетерпимості» до насильства.

В свою чергу, ми впевнені, що педагоги Малинівської громади продовжуватимуть виконувати свою роботу професійно, щоб усі учні могли насолоджуватися безпечним та сприятливим шкільним середовищем, вільним від знущань та насильства!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень