A A A K K K
людям з порушенням зору
Орган місцевого самоврядування відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Вітаємо

Дата: 15.04.2021 09:23
Кількість переглядів: 148

Всесвітній день мистецтва (World Art Day) – міжнародне свято, що відзначається щорічно 15 квітня. Ідея обрати дату дня, який об’єднає діячів та поціновувачів мистецтва, вперше пролунала на XVII Генеральній асамблеї Міжнародної асоціації мистецтв і належить представнику Туреччини.

Відзначають це свято 15 квітня не просто так. Саме у цей день 1452 року народився Леонардо да Вінчі. Хоча він сам вважав себе, перш за все, науковцем, його неоціненний внесок у мистецтво є незаперечним. Дата свята обрана на честь дня народження Леонардо да Вінчі, як символу миру в усьому світі, свободи слова, терпимості і братерства, свідоцтва про вплив витончених мистецтв на інші області і сфери діяльності. Адже мистецтво поєднує й використовує надбання всіх наук, від гуманітарних до точних.

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика – невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб суспільства.

Вітаємо митців із професійним святом! Бажаємо вам добра і процвітання, міцного здоров’я та творчої наснаги, нових здобутків і звершень. Нехай музи творчості й натхнення надовго оселяться у ваших серцях та палітрах.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень