A A A K K K
людям з порушенням зору
Орган місцевого самоврядування відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області

Реконструкція теплогенераторної

Дата: 01.07.2021 13:53
Кількість переглядів: 156

«Реконструкція теплогенераторної (будівля літ. Б) Комунального закладу «Малинівський ліцей №2» Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області за адресою: Харківська область, Чугуївський район, смт. Малинівка, вул. Шкільна, 120».

1.Інвестор (Замовник) – Відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області.

2. Місце розташування майданчиків (трас) будівництва (варіанти) Харківська область, Чугуївський район, смт. Малинівка, вул. Шкільна, 120.

3. Характеристика діяльності (об'єкта) – опалення.

Технічні і технологічні дані – з метою покращення теплозабезпечення Комунального закладу «Малинівський ліцей №2» проектом передбачається реконструкція на території Комунального закладу окремо розташованої теплогенераторної, потужністю 160 кВт яка працює на газоподібному паливі – природному газі.

4. Соціально-економічна необхідність планованої діяльності - устрій нормальних умов функціонування.  

5. Потреба в ресурсах при будівництві і експлуатації.

Вид будівництва – реконструкція.

Дані про ресурси що використовуються:

Земельні ресурси:  площа земельної ділянки під устрій – в існуючих межах. Комунальний заклад розташований на земельній ділянці загальною площею, згідно кадастрового плану -  1,046 га.

Енергетичні ресурси: річна витрата електроенергії 5,139тис. кВт*год; річна витрата води 0,00031 тис. м.куб.

Сировинні ресурси:  максимальна годинна витрата натурального палива 15,68 нм.куб./год. Річна витрата палива: натурального 32,2 0тис.нм.куб.; умовного 37,00 т. умов. палива.

Трудові ресурси: без  постійною присутністю персоналу.

*Склад, чисельність і кваліфікація робітників встановлена на час виконання будівельно-монтажних робіт, визначається в розділі ПОБ (план організації будівництва) виходячи з продуктивності і ступеня складності споруди, вживаних технологічних процесів з урахуванням обсягів робіт.

6. Транспортне забезпечення (при будівництві та експлуатації) згідно з укладеними договорами з підрядною організацією на період будівництва, та на період  експлуатації.

7. Екологічні та інші обмеження планованої діяльності за варіантами немає.

8. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території за варіантами  проектом не передбачено.

9. Можливі впливи планованої діяльності на нав­колишнє середовище:

-при експлуатації: геологічне середовище - немає; мікроклімат - немає; водне середовище - немає; почву (ґрунти) - немає; рослинний і тваринний світ - немає; заповідні об’єкти  - немає; соціальне середовище - немає; оточуюче техногенне середовище – немає; повітряне середовище  - є вплив: у процесі експлуатації об’єкту в атмосферне повітря можуть виділятися наступні забруднюючі речовини: діоксид азоту; вуглецю оксид; метан;

- при виконанні робіт будівельно-монтажних: геологічне середовище - немає; мікроклімат - немає; водне середовище - немає;  почву (ґрунти) - немає;  рослинний і тваринний світ - немає;  заповідні об’єкти  - немає; соціальне середовище - немає; оточуюче техногенне середовище – немає;  -повітряне середовище  - є вплив: - у процесі виконання будівельно-монтажних робіт в атмосферне повітря можуть виділятися наступні забруднюючі речовини: діоксид азоту;  ангідрид сірчистий; оксид вуглецю; сажа; бенз(а)пірен; вуглеводні граничні С12-С19.

Вплив на атмосферне середовище: при виконанні будівельно-монтажних робіт – нетривалий; викиди при експлуатації  -  постійний.

10. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, зне­шкодження або безпечного захоронення.

Коди відходів визначено за «Класифікатором  відходів ДК 005-96», із змінами і доповненнями, внесеними наказом Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації.

Комплекс проектних рішень по забезпеченню екологічної і санітарної безпеки при поводженні з відходами в процесі планованої діяльності оцінюється як оптимальний, т. к. за умови його виконання в установленому складі і послідовності, негативний вплив відходів на навколишнє середовище виключається.

11. Обсяг виконання ОВНС: розробка матеріалів ОВНС  в обсязі, який повністю відповідає ДБН А 2.2.-1-2003.

Згідно до Закону України від  2017р. № 315 «Про оцінку впливу на довкілля»  Стаття 3. Сфера «Застосування оцінки впливу на довкілля» об’єкт проектування не входить до п. 2 «Перша категорія видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля».

Також об’єкт проектування не входить  до п.3. «Друга категорія видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля».  Таким чином, даний вид діяльності не підлягає оцінці впливу на довкілля  (ОВД).

12. Участь громадськості – (виконується Замовником згідно норм діючого Законодавства).

 

Замовник:  Відділ освіти, культури, спорту та молоді Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області. Начальник Бєлов С. В.

Проектувальник:  ТОВ «ПРОМОЛЮКС СЕРВІС». Директор Півненко Ю.О.

 

 

Зауваження і пропозиції громадськості щодо планованої діяльності надсилати до: Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області.

Поштовий індекс: 63525

Адреса: 63525, Харківська обл., Чугуївський р-н, смт Малинівка, вул. Соїча, буд. 5а

Графік роботи: пн-пт 8:00-17:15

е-мail адреса: https://malinivska-sr.gov.ua/

Контактні телефони: 05746-35036

Голова: Семер’янов Микола Іванович

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень